Can't draw straight line with shift + click

Is something not working like it should? Let us know.
User avatar

2018-08-24 17:28:45

Repro:
1. Open any image
2. Select brush
3. Click somewhere in the image (point A)
4. Holding shift, click somewhere else in the image (point B)
5. Holding shift still, click somewhere else in the image (point C)

Result:
I see a stamp of the brush in point A, and in point B. No lines.

Expected result:
I want to see two lines joining A with B, and B with C, using the brush I had selected.

System Info:
MBP 2018 - 2.6Ghz i7 - 32 Gb
macOS High Sierra 10.13.6
Pixelmator Pro 1.1.3 Monsoon


Additional info:
I don't know what's going on. It used to work find and I haven't updated Pixelmator Pro.

One relevant thing. I have installed the drivers for Wacom tablets. I got it wrong and installed the newest drivers, but I have an old Wacom Bamboo, so I had to install the old ones as well. I think everything broke when I installed the newest drivers. I have uninstalled both drivers using their Wacom Utility. I have also rebooted. But the problem persists.

Does anyone know what's going on here? Or how can I solve this?
User avatar

2018-08-24 22:42:31

Weird. I've reinstalled the Wacom Bamboo drivers again and now shift+click works fine again, both with the tablet and with the laptop touchpad. I don't understand it, but I suppose this means it was related to the Wacom drivers? Feel free to close this thread.
User avatar

2018-08-25 07:22:14

As you say, the solution indicates it was almost certainly a driver issue, but if it does ever resurface and reinstalling the drivers doesn't help, you can email us at support@pxielmator.com about things like this.